Ik heb veel ervaring opgedaan in projectmatig werken via New Arts en Peer Producties van De Lindenberg, Kids 'n' Billies, Stichting Beleven, Willemeen en Stichting Uw Welzijn. Hieronder een aantal projecten waar ik aan bijgedragen heb in de afgelopen jaren.

De Kaaij (2015-nu)
In de haven onder de Waalbrug in Nijmegen ontpopt zich gedurende de zomermaanden De Kaaij, een cultureel terras met lekker eten, drinken en dagelijks live muziek, aangevuld met kunst en theater. Bekende en minder bekende acts om je te inspireren en vooral te zorgen voor die relaxte Kaaij sfeer.
Ieder jaar boek ik zo'n 200 bands / muzikanten voor de Kaaij.
>> programmering

Kids 'n' Billies Festival (2006-nu)
In 2006 begon ik als vrijwilliger bij Kids 'n' Billies een rock 'n roll festival met twee podia in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen met een internationale line-up van Rockabilly, Bluegrass, Country, Rhythm 'n Blues en Garagepunk bands. Mocht je kinderen willen meenemen, dan is er voor hen ook een compleet programma.
Na een pauze van drie jaar werk ik sinds 2018 als freelancer voor Kids 'n' Billies.
>> programmering, productie en promotie

Mout Bierfestival (2016-nu)
In 2016 vond de eerste editie van Mout Bierfestival plaats in Nijmegen, een festival met veel verschillende brouwers die een weekend lang hun lekkerste speciaalbieren presenteren onder het genot van bourgondische live muziek. Inmiddels zijn er edities van Mout in Arnhem, Enschede, Tilburg en Nijmegen.
>> programmering

Billy in Bottendaal (i)(2016-nu)
Ieder jaar vindt de aftrap van het Nijmeegse festivalseizoen begin april plaats met Billy in Bottendaal, een kroegenfestival in Bottendaal. Voor 6 euro koop je een passe-partout en kun je de hele avond bij alle deelnemende locaties genieten van de beste Rockabilly en Rhythm 'n Blues bands.
In oktober is er jaarlijks een Blues-editie van Billy in Bottendaal.
>> programmering, productie en promotie

Shindig (2014-nu)
Met drie vrienden vonden we dat het tijd werd voor meer rock 'n roll in Nijmegen, verpakt in een terugkerende dansavond. Inmiddels hebben we zo'n 10 edities georganiseerd van Shindig, een all nite swing party met meerdere zalen, met ook altijd aandacht voor live muziek.
In 2018 organiseerden we een Shindig Live met 5 bands. In 2019 brachten we ism de Waaghals en Bert Bleek een split 7" uit van Powersolo en Thee Andrews Surfers. Ook organiseerden we de eerste Shindig Bowling Bash.
>> programmering, productie en promotie
Festival op 't Eiland (2018-nu)
Tijdens de Nijmeeegse Zomerfeesten vaart er (mits het water hoog genoeg) een pontje tussen de Kaaij en Festival op 't EIland. In de avond spelen er muzikanten op 't pontje om je onderweg in de fijne festival-sfeer te houden. Sinds 2018 ben ik gevraagd om een deel van die muzikanten te boeken.
>> programmering

Smkmrkt (2016-2019)
Toen ik gevraagd werd als programmeur voor de Smkmrkt waren er jaarlijks drie edities. Dat bleek niet rendabel, waardoor de Smkmrkt teruggebracht werd tot één editie tijdens de Nijmeegse Zomerfeesten op de Waalkade. Een breed assortiment aan foodtrucks en verschillende podia met live muziek met uitzicht over de Waal om even lekker te kunnen genieten.
>> programmering

Stand Out (2011-2018)
New Arts Nijmegen, onderdeel van De Lindenberg, organiseert al sinds 2011 Stand Out, een talentenjacht met coaching voor jongeren uit de urban scene op het gebied van rap, dans, zang en produceren, met bekende artiesten in de jury. Het project is inmiddels gegroeid en heeft voorrondes in Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen. De finale vindt plaats in poppodium Doornroosje in Nijmegen.
>> planontwikkeling, fondsenwerving, productie en promotie
Rock 'n' Roll Jonkies (2010-2017)
In 2010 ben ik vanuit Kids 'n' Billies met twee stagiaires CMV begonnen met Rock 'n' Roll Jonkies, een muziekproject waar jonge muzikanten gecoacht worden en zichzelf in the spotlight kunnen spelen. In 2017 vond de vijfde editie plaats ism Willemeen in Arnhem en Café Trianon in Nijmegen.
Onder andere Shaemless, The Eastway, The First Resort en Mike Brady Firing deden ooit mee aan Rock 'n' Roll Jonkies.
>> planontwikkeling, fondsenwerving, productie en promotie

De Sientje Sessies (2015-2016)
De Sientje Sessies, live muziek in combinatie met goed eten op een unieke plek, museumschip de Opoe Sientje. In totaal kwamen er vier edities met muziek van o.a. S.S. Web (USA), Everymen (USA) en Them Old Crap (BRA). Er is vandaag de dag nog regelmatig live muziek op de Opoe Sientje, maar niet meer onder deze naam.
>> programmering, productie en promotie
The Milsbeek Sessions (2013-2016)
Sluit zes muzikanten een weekend op in een villa vol instrumenten in Milsbeek en laat ze zondagavond presenteren wat ze dat weekend gemaakt hebben: The Milsbeek Sessions. In 2013 heb ik vanuit Nijmegen een pilot georganiseerd, met dank aan Will Brouwers, Café Trianon en de deelnemende muzikanten
In 2015 kwam er een vervolg vanuit Arnhem, met een presentatie in Brigant. En in 2016 een editie vanuit Eindhoven in samenwerking met PopEi.
>> planontwikkeling, fondsenwerving, productie en promotie
GigTrigger (2014)
Tijdens een brainstormmiddag bedacht ik het plan om een soort wasstraat te maken, waar bands aan de ene kant ingaan met een CD en er twee uur later aan de andere kant uitkomen met een videoclip.
Ik heb het plan uitgewerkt en fondsen geworven. Het project werd door het Fonds voor Cultuurparticipatie aangemerkt als een 'voorbeeldstellend' project. Vanuit het projectbureau van De Lindenberg hebben we het project verder ontwikkeld tot 'GigTrigger' en uiteindelijk hebben we in het Honig Complex (Nijmegen) en in PopEi (Eindhoven) met regisseur Ruut van der Beele in vier dagen tijd 23 videoclips opgenomen.
>> planontwikkeling, fondsenwerving en productie
Hip Hop Hard (2013-2014)
New Arts Nijmegen, onderdeel van De Lindenberg, was één van de organisatoren van Hip Hop Hard, een contest voor rappers, met zeven voorrondes in Gelderland en Overijssel, een bootcamp vol masterclasses voor de finalisten en een grootschalige finale. Samen met collega Roché Nieuwendam organiseerde ik jaarlijks de voorronde in Merleyn (Nijmegen).
>> productie en promotie
De Kunstservice (2012)
Kunstenaars Jeroen Bomers en Esther van Winkel bedachten De Kunstservice. Een tot mobiel museum omgebouwde SRV-wagen deed in totaal 40 straten in heel Nederland aan. Huis-aan-huis werd mensen gevraagd of ze een zelfgemaakte bijdrage wilden leveren voor een tijdelijke expositie in de eigen straat.
Vanuit het projectbureau van De Lindenberg heb ik in de productie meegewerkt aan het project.
>> productie
Pop in een Oogopslag (2008)
In 2008 bestond de zeefdrukkerij van Willemeen 25 jaar. Voor de gelegenheid hebben we zoveel mogelijk posters via voormalig vrijwilligers opgespoord, een expositie georganiseerd, waarbij we heel Willemeen gebruikten en een boekje van 70 pagina's uitgebracht, inclusief 3D-bril en CD met de gevonden collectie.
Destijds was ik daar de coördinator.
>> planontwikkeling, fondsenwerving, productie en promotie